Maalämpöpumpun vaihto
Milloin maalämpöpumpun vaihto tulee ajankohtaiseksi? Siihen ei ole tarkkaa vastausta, mutta yleisesti ottaen maalämpöpumppu toimii hyvin noin 15–20 vuotta. Toisaalta on varsin tavallista, että jopa yli 20 vuotta sitten asennettu maalämpöpumppu toimii yhä moitteetta.
Ainakin yli 15 vuotta sitten asennettujen lämpöpumppujen omistajien kannattaa tarkkailla laitettaan.
Uudet lämpöpumput ovat tehokkaampia kuin vanhat, joten maalämpöpumpun vaihto voi tuoda säästöä sähkölaskuun. Vanha lämpöpumppu voi myös tulla tiensä päähän, jolloin se vaikkapa alkaa vuotaa tai siitä lähtee outoa ääntä.
Koska olemme asentaneet maalämpöjärjestelmiä jo yli 20 vuotta, me tunnemme pumput ja järjestelmät. Teemme maalämpöpumpun vaihtoja kaikissa kohteissa – sekä itse asentamissamme että muissa!
Toimistomme sijaitsee Raaseporissa mutta toimimme koko Länsi-Uudenmaan alueella, eli Raaseporin lisäksi mm. Kirkkonummella, Hangossa, Lohjalla ja Inkoossa.
Tutustu myös asiakkaiden kokemuksiin!
PS. Joskus vanhan korjaaminen riittää ja voit saada vielä vuosia lisää käyttöaikaa vanhalle pumpulle!
Asiakkaamme kertoo:
”Rakensimme ison, noin 300 neliön, omakotitalon Hankoon 2000-luvun alussa ja hankimme silloin maalämmön Max’s Energyltä, joka oli yksi harvoista alan toimijoista Suomessa siihen aikaan. Meille asennettu Thermian lämpöpumppu toimi moitteettomasti 19 vuotta, kunnes se alkoi pitää outoa ääntä ja todettiin, että on parempi vaihtaa uuteen.
Kysyin kyllä maalämpöpumpun vaihtoon tarjouksia muiltakin mutta hyvän kokonaisratkaisun, aiemman positiivisen kokemuksen ja paikallisuuden takia päädyimme Max’siin. Vanha pumppu vietiin pois ja meille tuli laadukkaaksi havaittu Thermian pumppu – toki nykyinen on edellistä paljon tehokkaampi. Uusi maalämpöpumppu asennettiin kevättalvella 2024 ja ainakin toistaiseksi vanha lämpökaivo on onneksi riittänyt. Olemme tyytyväisiä – ja nykyään kun pumppua voi seurata ja säätää etänä sovelluksen kautta, voiko helpompaa lämmitysmuotoa ollakaan!”
Mitä tulee ottaa huomioon, kun vanha maalämpöpumppu vaihdetaan uuteen?
Koska maalämmön hyötysuhde on nykyään parempi, samantehoista pumppua ei voi suoraan vaihtaa vanhaan järjestelmään.
Paremman hyötysuhteen omaava uusi laite ottaa maasta enemmän lämpöä kuin vanha. Maalämpöjärjestelmään täytyy tällöin tehdä muutoksia, esimerkiksi:
- porataan lisää lämpökaivoja
- muutetaan asetuksia
- asennetaan vanhan tilalle teholtaan hieman pienempi lämpöpumppu
Ammattilainen osaa neuvoa, miten saadaan paras hyöty maalämmöstä, kun vanhan maalämpöpumpun vaihto on ajankohtainen.
Jos maalämmön sähkönkulutus mietityttää, tutustu tietopakettiimme: Maalämmön sähkönkulutus